Volledig scherm
Zo'n vijftien ramen waren beschadigd bij Scheffer Groep. © Scheffer Groep

Beschoten ramen in Wezep: ‘schutter’ nog niet gevonden

Wie heeft zo’n vijftien ramen van het bedrijf Scheffer Groep in Wezep beschoten? Dat blijft de grote vraag. Voor de persoon met de gouden tip ligt er nog altijd 1.000 euro klaar.

De vernieling heeft plaatsgevonden tussen woensdagavond 17 april 19.00 uur en donderdagmorgen 18 april 07.00 uur bij het bedrijfspand aan de Rondweg. Tussen die twee tijdstippen zijn verschillende ramen beschoten, waarschijnlijk door een luchtdrukwapen. ,,De schade loopt maar zo in de duizenden euro’s. Ze zijn speciaal gemaakt, warmtewerend en met een lichttint. Sommige ruiten hebben afmetingen van wel 2,5 bij 2,5 meter’’, meldde medewerker en beheerder Aron Scheffer destijds over de ruiten. Volgens hem zijn er sindsdien nauwelijks ontwikkelingen.

Projectielen

Ook de politie kan weinig melden over de huidige stand van zaken. ,,Het onderzoek loopt nog steeds. We zijn altijd geholpen met informatie van mensen die ons nog niet hebben gesproken en meer weten van het voorval of de eventuele dader of daders’’, aldus woordvoerder Ruud Visser. Over de vermoedens van een luchtdrukwapen meldt hij: ,,Op basis van de projectielen zouden we dat kunnen concluderen.’’

Het bedrijf uit Wezep denkt overigens eerder aan een ‘kwajongensstreek’ dan aan een doelgerichte actie. Scheffer heeft eerder aangegeven er geld voor over te hebben om te weten wie deze streek heeft geleverd. ,,Wie bij ons komt met de gouden tip kan een beloning van duizend euro tegemoet zien.’’ Dit blijft van kracht.

Volledig scherm
Eén van de kogels die gevonden is nabij het pand. © Scheffer Groep

Veluwe