Bewoners horen klap en zien gewonde vrouw naast zwaarbeschadigde auto zitten

VideoAanwonenden van de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek hoorden vannacht iets na 02.30 uur een harde klap, gevolgd door een claxon die continue afging. Toen zij gingen kijken wat er aan de hand was, zagen zij een gewonde vrouw naast een zwaarbeschadigde auto zitten.

De vrouw was kort daarvoor met haar auto uit de richting van Wezep gekomen en tegen een boom geknald nadat zij de macht over het stuur was verloren na de bocht bij de Vierhuizerweg.

Veel pijn

Gezien de remsporen op het wegdek lijkt het erop dat zij met haar wielen rechts van de weg in de berm terecht is gekomen, waarna de auto in een slip is beland.

Buurtbewoners die de klap hadden gehoord en de claxon die daarna onophoudelijk afging, gingen direct kijken. Zij vonden de gewonde vrouw, die veel pijn had, naast de auto en belden de hulpdiensten.

Zwaar beschadigd

De vrouw werd daarna door toegesneld ambulancepersoneel op een brancard geholpen en per zikenauto naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. 

Het is niet bekend welk letsel de vrouw precies heeft opgelopen. Haar auto heeft forse schade opgelopen bij het ongeval. Het voertuig raakte aan de rechterzijde een boom, maar heeft ook een 60 kilometerzonebord omver gereden.

Een bergingsbedrijf sleept de zwaarbeschadigde auto weg.
Volledig scherm
Een bergingsbedrijf sleept de zwaarbeschadigde auto weg. © News United / Stefan Verkerk

Veluwe