Zorglocatie Veldheem in Wezep, onderdeel van zorgorganisatie Careander.
Volledig scherm
Zorglocatie Veldheem in Wezep, onderdeel van zorgorganisatie Careander. © Henri van der Beek

Bewoners woonzorgcentrum Veldheem Wezep in quarantaine; één overleden aan coronavirus, drie besmet

Alle bewoners van woonzorgcentrum Veldheem in Wezep gaan in quarantaine en mogen voorlopig niet meer naar buiten, zo meldt de gemeente Oldebroek. Dit besluit is vrijdag genomen omdat drie bewoners besmet zijn met het coronavirus, zo bleek uit een test. Afgelopen dinsdag overleed een bewoner van Veldheem in het ziekenhuis aan het virus.

Vier bewoners werden in de loop van afgelopen week ziek, waarna zij werden getest op corona. Eén van hen bleek niet besmet te zijn met het virus. De bewoners die positief getest zijn, maken het naar omstandigheden goed. Zij lijken aan de beterende hand te zijn. Alle bewoners moeten binnen blijven en krijgen geen bezoek.

De maatregel is genomen in goed overleg tussen GGD, de gemeente en zorgorganisatie Careander, waaronder Veldheem valt. ,,We hebben hier uit voorzorg voor gekozen omdat er een aantal mensen ziek was’’, zegt gemeentewoordvoerder Manon Sluijter. ,,Na het nemen van het besluit is de familie van de bewoners ingelicht om samen te kijken hoe we voor de bewoners alles zo goed mogelijk kunnen organiseren.’’

Medewerkers hoeven niet woningen in

Op de locatie Veldheem wonen 19 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen zoveel mogelijk zelfstandig en krijgen beperkte continue zorg. De medewerkers van Veldheem hoeven niet in de woningen te komen. Wel zorgen ze voor de noodzakelijke zorg. Daarnaast laten zij bijvoorbeeld huisdieren uit en doen zij boodschappen.

Als bewoners zo ziek zijn of worden dat ze medische zorg nodig hebben, dan wordt dat niet door deze medewerkers gedaan maar door medische zorgverleners.

Veluwe