Het zijn nogal wat dozen die Miranda Horst van Alberto IJs & Snacks moet inpakken om eind deze maand haar horecapand leeg op te leveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zijn nogal wat dozen die Miranda Horst van Alberto IJs & Snacks moet inpakken om eind deze maand haar horecapand leeg op te leveren. © Henri van der Beek

Bij Miranda is het glas half vol: Alberto IJs & Snacks is nu dicht, maar wel een ijsje uit de kiosk en zicht op nieuwe zaak

Geen warme hap, wel ijs. Daar moeten de liefhebbers van Alberto IJs & Snacks in Wezep het komend jaar mee doen. Horeca-onderneemster Miranda Horst (49) heeft de deuren gesloten. Haar pand gaat deze zomer plat, maar via een kiosk verkoopt ze dit jaar wel koude versnaperingen in het centrum. Met de blik vooruit naar maart 2022. Het moment dat ze haar nieuw te bouwen zaak opent, naast Koelewijn’s Visspeciaalzaak.  

 1. Dierenopvang leeg door vuurwerkverbod en thuisblijvers: ‘Komt letterlijk en figuurlijk geen hond dit jaar’
  PREMIUM

  Dierenop­vang leeg door vuurwerk­ver­bod en thuisblij­vers: ‘Komt letterlijk en figuurlijk geen hond dit jaar’

  Het vuurwerkverbod en de vele thuisblijvers vanwege het coronavirus zorgen ervoor dat het stil blijft in dierenpensions in de regio. Waar de jaarwisseling in menig opvang het drukste moment van het jaar is, blijven honden, katten en andere huisdieren bij het inluiden van het nieuwe jaar bij hun baasjes. ,,Ons verdienmodel stort in. Het is sneu je bedrijfje te zien afglijden.”
 1. Burgemeester Urk spreekt: 'Hier is een grens bereikt!'
  Play

  Burgemees­ter Urk spreekt: 'Hier is een grens bereikt!'

 2. de Stentor Week Update: de avondklok op Urk en Dronter familie bedreigd
  Play

  de Stentor Week Update: de avondklok op Urk en Dronter familie bedreigd

  12:12

Veluwe