Boer Gerrit van 't Hof uit Oosterwolde vindt nog regelmatig weggegooide blikjes in zijn weiland. Hij heeft de hoop dat statiegeld de oplossing is.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Gerrit van 't Hof uit Oosterwolde vindt nog regelmatig weggegooide blikjes in zijn weiland. Hij heeft de hoop dat statiegeld de oplossing is. © Alex Mulder

Boer Gerrit kent de dramatische gevolgen van blikjes in het weiland, hij is blij dat er statiegeld op komt

Vijf van zijn koeien stierven nadat zij de scherpe randjes van een weggegooid blikje hadden doorgeslikt tijdens het eten. En dus is boer Gerrit van ’t Hof uit Oosterwolde dolblij dat het kabinet heeft besloten om statiegeld op blikjes in te voeren. Toch is er ook lichte teleurstelling over de startdatum van eind 2022.

  1. Het taboe doorbreken en zo vroeg mogelijk hulp zoeken, zo kunnen oplopende schulden in de hand gehouden worden
    PREMIUM

    Het taboe doorbreken en zo vroeg mogelijk hulp zoeken, zo kunnen oplopende schulden in de hand gehouden worden

    Wacht niet als je ziet dat snel oplopende schulden je boven het hoofd dreigen te groeien. „Hoe eerder je de problemen in kaart brengt en hulp accepteert, des te sneller je uit de problemen kunt komen.” Dat adviseren Joke Eilander uit Heerde en Theo Koele uit Oldebroek, beide voorzitter van de organisaties die in deze plaatsen het werk van vele tientallen ‘SchuldHulpMaatjes’ aansturen.

Veluwe