Volledig scherm
Het boerderijmuseum in Oldebroek houdt op het Oogstfeest allerlei activiteiten die in het teken staan van de oogst en het agrarische leven. © Boerderijmuseum De Bovenstreek

Boerderijmuseum in Oldebroek houdt jaarlijkse Oogstfeest

OLDEBROEK - Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek houdt zaterdag 13 augustus het jaarlijkse Oogstfeest.

Op het Oogstfeest rijdt een stoommachine die het graan dorst. Daarnaast zijn er talloze activiteiten, zoals een tractorenshow, oude ambachten en een show met klederdrachten uit het hele land. Ook is er een zogenoemd 'erfhuis' waar overtollige spullen van De Bovenstreek te koop zijn en de jaarlijkse fokvee- en jongveekeuring Noord-Veluwe is bij het museum. Een jury uit Groot-Brittannië komt speciaal naar Oldebroek om kalfjes, pony's en schapen te keuren. Zo'n 120 vrijwilligers van het museum lopen de hele dag rond in klederdracht. Zij verkopen boerenpannenkoeken met spek, vis, gehaktbal en kruudmoes. Het Oogstfeest is van 10.00 tot 16.00 uur bij De Bovenstreek aan de Bovenstraatweg 10-A. Loco-burgemeester Lydia Groot opent het evenement. Toegang is 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Veluwe