Tanja Haseloop-Amsing bij het Vrijheidsplein in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanja Haseloop-Amsing bij het Vrijheidsplein in Wageningen. © Herman Stöver

Burgemeester Oldebroek bedreigd na weghalen vlaggen: ‘Ineens mensen met zak over hun hoofd in mijn tuin’

Tanja Haseloop-Amsing (55), burgemeester van Oldebroek, is voorzitter van Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 geworden. Wat heeft zij zelf met vrijheid, in een dorp waar ze bedreigd werd vanwege het weghalen van de omgekeerde vlaggen?

23 reacties

 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  De foto bij dit artikel is wel grappig. De fotograaf heeft het bronzen beeld zodanig op de foto genomen dat je niet weet of het nou de rechterhand van het beeld is of iets anders.
 • Paul Eijk

  2 maanden geleden
  Als je met een zak over je hoofd gaat lopen dan weet je dat je iets verkeerds of verbodens doet dat zicht alles over de mentaliteit van deze mensen.
 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  Weg met die omgekeerde vlaggen. We hebben nu wel door dat "boerenverstand" hetzelfde is als "geen verstand". Er worden heel regelmatig mensen ontslagen uit een bedrijf waar ze 35 jaar hebben gewerkt. Een boer die moet stoppen is sneu, maar wel vergelijkbaar met zo'n ontslag. Die boeren misdragen zich en mijn sympathie hebben ze verloren.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  Mensen wat een onzin nog steeds over de vlaggen , hebben de burgermeesters niets anders te doen ? Laat die vlaggen hangen en ga gewoon aan het werk .
 • Ger Pol

  2 maanden geleden
  Laten hangen die vlag, prachtig en mooi stil protest
 1. Omgekeerde vlaggen op de Veluwe: in gemeente Oldebroek zijn ze terug, in Putten is een deel verwijderd
  PREMIUM

  Omgekeerde vlaggen op de Veluwe: in gemeente Oldebroek zijn ze terug, in Putten is een deel verwijderd

  Gemeenten op de Veluwe worstelen met de omgekeerde Nederlandse vlaggen in de openbare ruimte. In Putten, Ermelo, Wezep en Hattemerbroek hangen ze aan lantarenpalen en verkeersborden als steunbetuiging aan de boerenacties. Hoewel de verkeersveiligheid soms in het geding is, blijkt verwijderen niet zomaar een optie. ,,Inmiddels is een sfeer van bedreiging, intimidatie en angst ontstaan.’’