Volledig scherm
Evie's Hoekie aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. © Google Streetview

Burgemeester Oldebroek straft
café na 'ambulancebroederincident'

Café Evie’s Hoekie in Oldebroek moet op last van burgemeester Adriaan Hoogendoorn 's nachts eerder dicht. Het incident waarbij vorig weekeinde twee ambulancebroeders werden mishandeld, was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

Een dronken bezoeker van Evie's Hoekie mishandelde op zaterdag 13 januari twee ambulancebroeders. Die wilden hem helpen nadat hij onwel geworden was. Bij dat incident werd volgens de gemeente Oldebroek geconstateerd dat de eigenaar van Evie's Hoekie ook niet nuchter was.

Horecaconvenant

Hoogendoorn geeft aan dat dat niet de eerste keer was.  Hij besloot daarom om de kroeg voor zes maanden uit te sluiten van deelname aan het lokale horecaconvenant. 

Voor deelnemers aan het horecaconvenant geldt dat de bezoekers die op doordeweekse dagen voor 01.00 uur of op zaterdagavond voor 00.00 uur al in de horecagelegenheid aanwezig zijn, tot 03.00 uur mogen blijven. Daar staat tegenover dat de deelnemende horecaondernemers moeten voldoen aan bepaalde eisen van veiligheid en het verantwoord schenken van alcohol. 

Officiële waarschuwing

Eind 2017 heeft de uitbater van Evie’s Hoekie al een officiële waarschuwing van de burgemeester ontvangen naar aanleiding van alcoholgebruik terwijl hij in functie was en het niet goed naleven van de sluitingsuren. In de afgelopen maanden heeft de uitbater volgens hem niet laten zien dat er verbeteringen zijn opgetreden. Ook zou er niet aangetoond zijn dat hij zich bewust is van zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van alcoholgebruik. 

Sluitingstijd

Bovendien wordt ernstig getwijfeld aan naleving van bepalingen met betrekking tot jongeren onder de 18. Deelname aan het convenant is daarom voorlopig niet meer gerechtvaardigd. De maatregel gaat in op dinsdag 23 januari 2018. Op doordeweekse dagen moet het café om 01.00 uur gesloten zijn en op zaterdagavonden om 00.00 uur.

Veluwe