Ton Heddema, Bas Koelmans, Caroline Faber en Gerard van der Velde (vlnr) steken op het oude korfbalterrein de koppen bij elkaar voor de vervolgprocedure.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Heddema, Bas Koelmans, Caroline Faber en Gerard van der Velde (vlnr) steken op het oude korfbalterrein de koppen bij elkaar voor de vervolgprocedure. © Henri van der Beek

Buurt redt het groene karakter van oude korfbalterrein in Wezep: appartementen zodat er ruimte over blijft voor een park

De korfballers van Rood-Wit in Wezep zijn al even verkast naar de andere kant van het dorp. Alleen het clubgebouw  aan de van Pallandtlaan verraadt nog de sportieve activiteit die hier vanaf 1979 ruim veertig jaar plaatsvond. Dat gebouw blijft staan, maar met een nieuwe eigenaar en andere bestemming. De gemeente zoekt een koper die zich kan vinden in bepaalde uitgangspunten. De rest van het gebied wordt ingevuld met appartementen en een park.

 1. Al jaren werkt uitvinder Marnix in Wezep aan zijn zeezoutbat­te­rij, is het hek nu van de dam?
  PREMIUM
  video

  Al jaren werkt uitvinder Marnix in Wezep aan zijn zeezoutbat­te­rij, is het hek nu van de dam?

  Marnix ten Kortenaar uit Wezep wordt nog altijd neergezet als de schaatsende professor. Dat glijden over ijs doet hij al lang niet meer, maar het andere deel van zijn geuzennaam doet hij nog altijd eer aan. Al ruim twaalf jaar probeert hij een van zijn uitvindingen - de zeezoutbatterij - aan de man te brengen. De gemeente Oldebroek heeft er nu een in gebruik. Is het hek van de dam?
 1. Wie gaat naar de eredivisie: GA Eagles of De Graafschap? 'De spanning is ongekend groot'
  Play

  Wie gaat naar de eredivisie: GA Eagles of De Graafschap? 'De spanning is ongekend groot'

 2. Drukte bij boekingen nu vakanties voorzichtig geboekt worden
  Play

  Drukte bij boekingen nu vakanties voorzich­tig geboekt worden

Veluwe