Volledig scherm
Mogelijk kan sluiting van basisschool Het Noordermerk worden voorkomen. © Henri van der Beek

De Akker redt mogelijk basisschool Het Noordermerk

NOORDEINDE - Basisschool Het Noordermerk in Noordeinde wordt mogelijk gered door schoolvereniging De Akker.

Stichting Proo gaf voor de zomervakantie aan de openbare school met ingang van 1 augustus 2017 te willen sluiten, omdat de school met zo'n 25 leerlingen ver onder de door hen zelf gestelde norm van vijftig leerlingen blijft. De gemeente Oldebroek heeft daarom de afgelopen maanden laten onderzoeken welke mogelijkheden er zouden zijn om de school in stand te kunnen houden.

Samen met Proo, de gemeente Kampen en twee andere schoolbesturen werd een adviesbureau ingeschakeld. Dat bureau heeft sinds juli met diverse partijen en betrokkenen rondom de school gesproken. Daaruit kwamen zeven scenario's voor het voortbestaan van de school, waarvan er uiteindelijk maar één realistisch bleek: instandhouding door een ander schoolbestuur.

Verenigingsdirecteur Fred van der Ham van De Akker zegt: "Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als schoolbestuur willen wij bezien of wij Het Noordermerk kunnen openhouden. Maar dit moet voor ons uiteraard wel financieel haalbaar zijn."

Dit gaat De Akker de komende maanden onderzoeken. Het bestuur hiervan denkt tot aan de kerstvakantie voor nodig te hebben voor dat onderzoek. Voor 1 februari neemt De Akker een besluit over het al dan niet openhouden van Het Noordermerk.

Veluwe