De A28 tussen Nunspeet en 't Harde.
Volledig scherm
PREMIUM
De A28 tussen Nunspeet en 't Harde. © Google Streetview

Dreigt de hakbijl voor bomen in middenberm van A28 tussen Wezep en Nunspeet?

Gaat de bijl in de bosschage in de middenberm van de A28 tussen Wezep en Nunspeet? Het is een serieuze optie, nu Rijkswaterstaat de veiligheid op dit traject onder de loep neemt. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen adviseert: bomen kappen en vangrail terugplaatsen.

 1. Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweelingbroer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde
  PREMIUM
  Video

  Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweeling­broer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde

  Nick Bruinewoud uit Oldebroek was acht jaar geleden sneller dan zijn broer Sven de baarmoeder uit. Maar op de nieuwe duoracer glijbaan van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde troefde zijn tweelinghelft hem af. Net als Koen en Teun den Otter (12) uit Apeldoorn en Yentl en Joëlle Stoeckart (12) uit Lelystad mogen ze de glijbaan testen, nadat de bekende tweelingcoureurs Tim en Tom Coronel het goede voorbeeld en enkele tips hebben gegeven.
 2. Mannenbolwerk op dagbesteding De Boerderij in Nunspeet krijgt er vrouwen bij door kledingverkoop
  PREMIUM

  Mannenbol­werk op dagbeste­ding De Boerderij in Nunspeet krijgt er vrouwen bij door kledingver­koop

  Wat hebben een picknicktafel, hight-tea, ezel en een broekje met elkaar gemeen? Ze vallen allemaal onder de paraplu van leer- en werkproject De Zeuven Heuvels in Wezep. Naast de horeca en de houtwerkplaats die bij het station zijn gevestigd, heeft eigenaar Lambert Jongetjes (57) ook nog De Boerderij in Nunspeet. Behalve dieren en een moestuin is daar sinds kort eveneens een winkeltje voor tweedehands kinderkleding.

Veluwe