Volledig scherm
Prachtige trucks verzamelden zich in Oldebroek © Marco / ViWa Media

Duizenden mensen genieten van Truckersparade Oldebroek

Zo'n drieduizend mensen hebben vanmiddag genoten van de jaarlijkse Truckersparade Oldebroek. Ongeveer 120 trucks deden mee aan een tourrit en waren te bewonderen rondom het Raadhuisplein.

Vanmorgen was er een rondrit van trucks, tractoren en bromfietsen en oldtimer trucks, waaronder veel Amerikaanse die in een lange stoet in de omgeving van Oldebroek een route van zo'n 38 km aflegden. Daarnaast was er ook een aparte rit voor auto's en motoren.

Het spektakel vond dit jaar voor de vierde keer plaats. De middag werd afgesloten door de plaatselijke volkszanger Willem van Hooren.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Veluwe