Afvalcontainers, ter illustratie.
Volledig scherm
Afvalcontainers, ter illustratie. © Johannes Rutgers

Financiële ‘prikkel’ moet in Elburg en Oldebroek leiden tot minder restafval

POLLOldebroek en Elburg willen met ingang van 2021 diftar invoeren. Dat betekent dat de inwoners moeten gaan betalen voor het aanbieden van restafval. Ook wordt er, samen met de gemeente Nunspeet, een gezamenlijke milieustraat gerealiseerd in de gemeente Elburg.

 1. Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op
  PREMIUM
  video

  Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op

  Defensie oefent deze week weer met groot kaliber op het schietterrein ASK tussen ’t Harde en Wezep. Door de coronacrisis levert dat een stortvloed aan klachten op: van honderd per jaar naar soms wel honderd per week. Vooral door onwetendheid, hebben ze achter de hekken van het militaire schietterrein ontdekt. Majoor Rosloot heeft voor de zekerheid maar een nieuw antwoordapparaat gekocht.
 2. Kringloop in Oldebroek gooit de wintervoorraad eruit met een ‘buitenverkoop’: ,,Na de dooi komt het terug, maar dan hebben we er wel aan verdiend”
  PREMIUM
  VIDEO

  Kringloop in Oldebroek gooit de wintervoor­raad eruit met een ‘buitenver­koop’: ,,Na de dooi komt het terug, maar dan hebben we er wel aan verdiend”

  Wintervoorraad zat. Dus gaat bij Kringloopcentrum Oldebroek & Oosterwolde deze dagen het rolluik omhoog en kunnen mensen schaatsen, sneeuwkettingen, ski’s en zelfs strooizout kopen. De sleetjes en moonboots waren na een half uurtje al uitverkocht. ,,Er is behoefte aan deze spullen en wij hebben genoeg”, is de gedachte van de vrijwilligers.
 1. Oldebroek betaalt leergeld voor bouwdrama Zeuven Heuvels en trekt de teugels rond bouwprojecten strakker aan
  PREMIUM

  Oldebroek betaalt leergeld voor bouwdrama Zeuven Heuvels en trekt de teugels rond bouwprojec­ten strakker aan

  De nieuwe overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar BBG Projecten over het afbouwen van woonwijk Zeuven Heuvels, krijgt de zegen van de Oldebroekse gemeenteraad. Dit zal in de huiskamers van de geplaagde bewoners in deze bouwput met gejuich zijn ontvangen. Gemeente en ontwikkelaar delen hierbij de kosten van het woonrijp opleveren van de wijk nabij het station van Wezep. Maar dit was eens, maar nooit weer.
 1. Bekijk hier het songfestivalnummer van Jeangu Macrooy
  Play

  Bekijk hier het songfesti­val­num­mer van Jeangu Macrooy

 2. Kappers wel open, zonnestudio's niet: 'Waar is de logica?'
  Play

  Kappers wel open, zonnestu­dio's niet: 'Waar is de logica?'

Veluwe