Geen explosieven in 'verdachte pakketje' op legerbasis Oldebroek, onderzoek nog in volle gang

VideoIn het 'verdachte pakketje' op de legerbasis in Oldebroek zijn geen explosieven gevonden. De Koninklijke Marechaussee heeft nog in onderzoek waar het pakketje vandaan komt en hoe het daar terecht is gekomen.

Tegen 16.05 uur werd de vondst gedaan in een gebouw op de legerbasis, waar ook het Artillerie Schietkamp in 't Harde onderdeel van is. Het gebouw werd ontruimd en de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweer, de marechaussee, en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwamen ter plaatste. Een onderzoek naar het verdachte pakketje volgde.

Arrestatieteam

Volgens een voorlichter van de Koninklijke Marechaussee kwamen tijdens het onderzoek aanwijzingen naar voren dat er mogelijk onbevoegde personen in het gebouw op de legerbasis waren. Een arrestatieteam werd direct opgeroepen. Het arrestatieteam heeft het gebouw daarna uitgekamd. Er werden geen personen gevonden en dus ook geen arrestaties verricht. Vervolgens vertrok het arrestatieteam van de legerbasis.

Het onderzoek naar het verdachte pakketje is nog gaande. De Koninklijke marechaussee zwijgt over hoe het pakketje er uit ziet.

Volledig scherm
Op de legerbasis in Oldebroek wordt onderzoek verricht naar een verdacht pakketje. De marechaussee instrueert een automobilist. © Stefan Verkerk / News United

Veluwe