Gerjo Pereira in de deuropening van zijn kringloopwinkel in Wezep. Hij wil iedereen de vrije keuze geven om een mondkapje te dragen. De dwangsom van 500 euro die de gemeente hem wil opleggen, bevechten zijn advocaten voor de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerjo Pereira in de deuropening van zijn kringloopwinkel in Wezep. Hij wil iedereen de vrije keuze geven om een mondkapje te dragen. De dwangsom van 500 euro die de gemeente hem wil opleggen, bevechten zijn advocaten voor de rechtbank. © Henri van der Beek

Gerjo houdt zijn poot stijf: ondanks dreigende boetes strijdt hij verder tegen mondkapjesplicht in zijn kringloopwinkel in Wezep

De dreiging van sluiting is (voorlopig) van de hand. Maar mondkapjesweigeraar Gerjo Pereira van de Kringloopwinkel N.O. Veluwe in Wezep hangt wel een dwangsom van 500 euro per overtreding boven het hoofd als hij zich niet snel aan de regels gaat houden. Regels die hij volgens eigen zeggen naleeft. Zijn advocaten delen die mening en vragen de rechter om de handhaving van de gemeente een halt toe te roepen. 

4 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  2 jaar geleden
  Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing slaat volledig de plank mis. Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mondkapjes totaal geen meerwaarde zijn in de betrijding van Corona. Dus waar deze vorm van burgertje plagen vandaan komt is mij een raadsel? Ook bij de lagere overheid is het virus tussen de oren gaan zitten, waarbij beslissingen worden genomen op basis van ongefundeerde waanideeën. Totale waanzin. Wanneer stopt deze onzin!
 • Bonne Rook

  2 jaar geleden
  De heer Pereira heeft gelijk. Helaas heeft de overheid de macht van het geweld. Die zorgt wel voor de dwangneurose bij voorstanders van mondkapjes. En Minister Olongren heeft gezegd, dat het bij mondkapjesplicht niet om gezondheid gaat, maar om gedragsbeïnvloeding. En Minister de Jonge zegt, dat mondkapjes een gevoel van schijnveiligheid geeft. Bewindslieden, die weten hoe de vork in de steel zit en er niet naar handelen.
 • P. Bloemheuvel

  2 jaar geleden
  Zeurpiet. Mondkapje voor en aan t werk
 • G.A. van Leeuwen

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk dat hier zoveel tijd, aandacht en woorden aan worden besteed. Kon niet eens de moed opbrengen het hele artikel te lezen. We leven in een enorme wereldwijde pandemie en nog een fors aantal andere crises. En de pers besteedt paginagrote artikelen aan het ontduiken van het verplicht dragen van mondkapjes. Journalistiek Nederland op het allersmalst. Maar gelukkig krijgen we elke dag weer een volle krant bijeen geschraapt.