Gerrit (78) uit Oosterwolde begint maandag aan nieuwe baan. Omdat hij dat leuk vindt

VideoPensioen? Gerrit van den Berg uit Oosterwolde is er nog lang niet aan toe. Maandag begint hij als chauffeur voor leerlingenvervoer bij een nieuwe baas. Op zijn 78ste. ,,Moet je vanaf je 65ste iedere dag bij elkaar op de lip zitten?”

Als maandag om 07.00 uur de wekker gaat, weet Van den Berg wat hem te doen staat. Zeven kinderen uit Oldebroek en Wezep brengt hij naar hun school in Zwolle en 's middags weer thuis. Afgelopen week is hij de gezinnen al langs gegaan om kennis te maken. Hij rijdt het hele jaar door, vijf keer per week. ,,Zo'n drie uurtjes per dag en ik heb aangegeven liever geen kinderen in een rolstoel te vervoeren. Dat is zwaar. Op mijn leeftijd moet ik grenzen stellen.”

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe