Groot ongeluk bij knooppunt Hattemerbroek veroorzaakt verkeersinfarct

Door een groot verkeersongeluk bij knooppunt Hattemerbroek is vanmorgen een verkeersinfarct ontstaan. De A28 tussen Hattemerbroek en Zwolle-Zuid is  afgesloten. Het verkeer richting Zwolle ligt door het ongeluk helemaal plat.

Het ongeluk met negen voertuigen vond tegen 08:00 uur plaats. Veel weggebruikers verlaten nu al voor Zwolle de snelweg en rijden via de binnenwegen richting de Oude IJsselbrug. Op deze binnenwegen is het erg druk en is ook filevorming ontstaan. Ook op de A50 vanaf Heerde en de N50 vanuit Kampen richting Zwolle staat een file. Op de de A28 zelf staat vanaf 't Harde een lange file.

De hulpdiensten en Rijkswaterstaat proberen zo snel mogelijk enkele rijstroken vrij te geven. Het verkeer richting Noord-Nederland wordt omgeleid via de N50, A6 en A7.

Bij het ongeluk raakte één persoon gewond. Het is niet bekend wat de oorzaak is van het ongeluk.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie.

Volledig scherm
De A28 werd volledig afgesloten na het ongeluk bij Hattemerbroek. © Stefan Verkerk / News United
  1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
    PREMIUM

    Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

    De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Veluwe