Heldhaftige man duwt brandende auto weg onder tankstation langs A28 bij Wezep

videoEen automobilist is vannacht langs de A28 bij Wezep aan een mogelijke ramp ontsnapt. De auto van de man vloog namelijk in brand onder de overkapping van een tankstation. De bestuurder bedacht zich geen moment en duwde de wagen eigenhandig weg.

De man reed rond 03.00 uur over de snelweg vanaf Zwolle richting Amersfoort toen zijn auto net na de afrit Wezep begon te sputteren. De bestuurder zette zijn auto aan de kant bij het tankstation om te kijken wat er loos was. Maar toen hij zijn bolide opnieuw probeerde te starten, volgde een flinke steekvlam.

Er ontstond direct veel rook en de man bedacht zich daarom geen moment: hij duwde de brandende auto eigenhandig onder de overkapping van het tankstation vandaan. Enkele minuten later stond zijn wagen volledig in brand. De vlammen sloegen hoog boven de auto uit.

Brandstof

De brandweer van Wezep was snel ter plaatse en heeft de auto met schuim geblust. Omdat de brandstoftank nog voor driekwart vol zat, stroomde een aanzienlijke hoeveelheid benzine de (gesloten) riolering in. De brandweer heeft daarom metingen uitgevoerd en besloten om extra water toe te voegen aan de riolering. De benzine op het wegdek werd met speciaal materieel opgeruimd. 

Een bergingsbedrijf heeft de auto opgehaald.

In reacties op onze Facebookpagina wordt de snelle actie als heldendaad bestempeld: 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
De auto brandde volledig uit. Op de achtergrond het tankstation langs de A28.
Volledig scherm
De auto brandde volledig uit. Op de achtergrond het tankstation langs de A28. © Stefan Verkerk / News United

Veluwe