Henk Bakker kreeg de Carnegie heldenmedaille omdat hij een man bij een brandende auto wegsleepte.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Bakker kreeg de Carnegie heldenmedaille omdat hij een man bij een brandende auto wegsleepte. © Screenshot YouTube

Henk sleurde brandende man uit Wezep de IJssel in: ‘Heb hem onder water gehouden tot het vuur uit was’

Zonder Henk Bakker had de 27-jarige man uit Wezep die op een zomeravond brandend naast zijn auto lag, misschien niet meer geleefd. Bakker sleepte de man het water in. Maandagavond kreeg hij een onderscheiding voor zijn heldendaad.

 1. Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op
  PREMIUM
  video

  Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op

  Defensie oefent deze week weer met groot kaliber op het schietterrein ASK tussen ’t Harde en Wezep. Door de coronacrisis levert dat een stortvloed aan klachten op: van honderd per jaar naar soms wel honderd per week. Vooral door onwetendheid, hebben ze achter de hekken van het militaire schietterrein ontdekt. Majoor Rosloot heeft voor de zekerheid maar een nieuw antwoordapparaat gekocht.
 1. Wespendief houdt bouw van windparken Harderwijk en Hattemerbroek niet tegen, initiatiefnemers windmolens Ermelo en Putten moeten eerst drie jaar vogels tellen
  PREMIUM

  Wespendief houdt bouw van windparken Harderwijk en Hattemer­broek niet tegen, initiatief­ne­mers windmolens Ermelo en Putten moeten eerst drie jaar vogels tellen

  De bouw van drie windmolens op bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk en vier windmolens bij knooppunt Hattemerbroek in Oldebroek kan hoogstwaarschijnlijk toch doorgaan, ondanks de aanwezigheid van de bedreigde wespendief op de Veluwe. Een windpark langs de A28 bij Ermelo en Putten loopt door de wespendief vertraging op, doordat eerst minimaal drie jaar vogels geteld moeten worden om te zien of de wespendief hier zit.
 2. Oldebroek betaalt leergeld voor bouwdrama Zeuven Heuvels en trekt de teugels rond bouwprojecten strakker aan
  PREMIUM

  Oldebroek betaalt leergeld voor bouwdrama Zeuven Heuvels en trekt de teugels rond bouwprojec­ten strakker aan

  De nieuwe overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar BBG Projecten over het afbouwen van woonwijk Zeuven Heuvels, krijgt de zegen van de Oldebroekse gemeenteraad. Dit zal in de huiskamers van de geplaagde bewoners in deze bouwput met gejuich zijn ontvangen. Gemeente en ontwikkelaar delen hierbij de kosten van het woonrijp opleveren van de wijk nabij het station van Wezep. Maar dit was eens, maar nooit weer.
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

Veluwe