Volledig scherm
PREMIUM
De Lidl op het Meidoornplein moet worden gesloopt. De supermarkt bouwt een groter pand aan de andere kant van het plein. © Henri van der Beek

Herinrichting Meidoornplein Wezep kost 2 miljoen euro

Oldebroek gaat ruim 2 miljoen euro steken in de opknapbeurt van winkelcentrum Meidoornplein in Wezep. Dat is ter aanvulling op de nieuwbouw en uitbreiding van de bestaande supermarkten Lidl en Plus.

De bijna verdubbeling van het winkeloppervlakte van de supermarkten en uitbreiding van de parkeerruimte is nodig om de kwaliteit van het winkelcentrum te verbeteren. Dat draagt bij aan de leefbaarheid van Wezep, vindt de gemeente. Ook komt er met dit plan een oplossing voor panden zoals de voormalige Rabobank, oude bibliotheek en het leegstaande postkantoor. Deze gaan tegen de vlakte.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe