De Lidl op het Meidoornplein moet worden gesloopt. De supermarkt bouwt een groter pand aan de andere kant van het plein.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lidl op het Meidoornplein moet worden gesloopt. De supermarkt bouwt een groter pand aan de andere kant van het plein. © Henri van der Beek

Herinrichting Meidoornplein Wezep kost 2 miljoen euro

Oldebroek gaat ruim 2 miljoen euro steken in de opknapbeurt van winkelcentrum Meidoornplein in Wezep. Dat is ter aanvulling op de nieuwbouw en uitbreiding van de bestaande supermarkten Lidl en Plus.

De bijna verdubbeling van het winkeloppervlakte van de supermarkten en uitbreiding van de parkeerruimte is nodig om de kwaliteit van het winkelcentrum te verbeteren. Dat draagt bij aan de leefbaarheid van Wezep, vindt de gemeente. Ook komt er met dit plan een oplossing voor panden zoals de voormalige Rabobank, oude bibliotheek en het leegstaande postkantoor. Deze gaan tegen de vlakte.

  1. Coronaroddel over dochter kost bakker in Wezep klanten: ‘Het fatsoen is helemaal weg!’
    PREMIUM

    Coronarod­del over dochter kost bakker in Wezep klanten: ‘Het fatsoen is helemaal weg!’

    Wat een roddel in een dorp niet teweeg kan brengen. Eigenaar Ipo Oosterhuis van bakkerij Kroese in Wezep weet niet wat hem overkomt als maandag een bericht over zijn dochter viraal gaat in het dorp. Dat ze corona heeft en voor besmettingsgevaar zou zorgen. Leveranciers bellen af en klanten blijven weg. ,,Het fatsoen is weg. En morgen wordt mijn moeder begraven, ik heb niet eens tijd om te rouwen.’’

Veluwe