Wim Boerendans, actief speler en voorzitter van volleybalvereniging Blauw-Wit in Oldebroek, ziet met Oldebroek als hostgemeente voor het WK volleybal kansen om nieuwe doelgroepen te werven voor zijn club.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Boerendans, actief speler en voorzitter van volleybalvereniging Blauw-Wit in Oldebroek, ziet met Oldebroek als hostgemeente voor het WK volleybal kansen om nieuwe doelgroepen te werven voor zijn club. © Henri van der Beek

Het hotel staat elders, maar toch is de komst van Thaise WK-volleybalsters voor Oldebroek ‘een kans uit duizenden’

Oldebroek als volleybaldorp. Met het gastheerschap voor de Thaise volleybalsters, die in september meedoen aan het WK, ademt de gemeente deze zomer volleybal en Thailand. Al is het wel de vraag of de profs veelvuldig gespot kunnen worden. 

 1. In tuin van natuurliefhebber Caroline leven dieren die je bijna nergens meer ziet: ‘Doe blijkbaar toch iets goed’
  PREMIUM
  video
  1

  In tuin van natuurlief­heb­ber Caroline leven dieren die je bijna nergens meer ziet: ‘Doe blijkbaar toch iets goed’

  Caroline van de Burgt uit Heerde heeft last van natuurlijke verzamelwoede. Elke ijsvogel of gouden kever in haar tuin voelt als een overwinning voor de natuur en daarom legt ze de dieren op dit stukje aarde geen strobreed in de weggelegd om te kunnen floreren. Daar moeten er meer van zijn, dacht Stichting Landschapsbeheer Gelderland, die haar benoemde tot ambassadeur biodiversiteit.

Veluwe