Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie van het bestrijden van de eikenprocessierups in buurgemeente Heerde. © Henri van der Beek

Hoe Oldebroek in 2020 overlast door de eikenprocessierups wil verkleinen

Oldebroek gaat volgend jaar de eikenprocessierups bestrijden met het middel Xentari. Dat is niet geheel onomstreden, omdat ook andere insecten door het goedje het loodje leggen. Volgens de gemeente wordt daarom zorgvuldig bekeken wanneer er gespoten wordt en is er landelijk overleg met diverse instanties.

De eikenprocessierups zorgde afgelopen zomer in het hele land voor grote overlast. Ook in Oldebroek rukte de eikenprocessierups op en was de overlast door de jeukhaartjes van het beestje aanzienlijk groter dan voorheen. Op sommige plekken moest de gemeente drie of vier keer terugkomen om de nesten en rupsen weg te zuigen. 

  1. Oud-marathonkampioen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is
    PREMIUM

    Oud-marathon­kam­pi­oen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is

    Voormalig marathonschaatser René Ruitenberg uit Wezep reist volgende week weer naar de Weissensee. Het is voor de vijfde keer dat een groep schaatsers daar 200 kilometer over het ijs glijdt om geld in te zamelen voor zijn goede doel: het René Kids Centre in Namibië. De voormalig Nederlands kampioen marathonschaatsen en nummer dertien van de laatste Elfstedentocht (1997) schaatst zelf niet mee. Ruitenberg (49) voetbalt tegenwoordig, als spits van ESC 7.

Veluwe