Volledig scherm
Op de legerbasis in Oldebroek wordt onderzoek verricht naar een verdacht pakketje. © Stefan Verkerk / News United

Hulpdiensten urenlang bezig met verdacht pakketje bij legerbasis Oldebroek

UpdateOp de legerbasis in Oldebroek is vanmiddag een verdacht pakketje gevonden. Dit meldt de Koninklijke Marechaussee.

Tegen 16.05 uur werd de vondst gedaan op de legerbasis, waar ook het Artillerie Schietkamp in 't Harde onderdeel van is. Vervolgens werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer, de marechaussee, en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwamen ter plaatste om het verdachte pakketje te verwijderen. Later op de avond volgden nog een aantal politiewagens. De agenten gingen met kogelwerende vesten de legerbasis op.

Omstreeks 21.15 uur is het nog steeds onduidelijk wat er zich precies afspeelt binnen de poorten van de legerbasis. De Koninklijke Marechaussee houdt de kaken stijf op elkaar. De pers wordt op grote afstand gehouden. Van paniek op de legerbasis lijkt geen sprake.

UpdateGeen explosieven gevonden op legerbasis Oldebroek, onderzoek nog in volle gang.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe