Jan Bultman (68) uit Wezep moet uit logeren: zijn huis is onbewoonbaar na crash

videoVoorlopig moet Jan Bultman (68) zijn heil zoeken bij zijn vriendin in Zwolle, want zijn nieuwbouwhuis in Wezep is vooralsnog onbewoonbaar. Zaterdagavond kwam zijn overbuurvrouw zijn huis binnenrijden en nu is de hele zijmuur ontzet. Rood-witte linten rond en door zijn huis geven aan: dit is verboden gebied, ook voor Jan.

Het autootje van de buurvrouw schoot eerst over een betonnen rand, daarna door een schutting met betonnen palen en vervolgens door een dubbele muur. Op het moment van de crash was de Wezeper niet thuis. Hij zat nietsvermoedend te dineren in een Chinees restaurant in Zwolle. „Gelukkig maar, want anders weet ik niet hoe het was afgelopen. De auto stond met de snuit in mijn kamer. Dan schrik je wel, ja”, zegt Bultman, als hij zondagochtend nog even wat spullen uit zijn woning komt halen.

  1. Joey en Miranda uit Elburg laten met hun ambulance al vijf jaar wensen uitkomen van ernstig zieke mensen: ‘Dit doe je met je hart’
    PREMIUM
    VIDEO

    Joey en Miranda uit Elburg laten met hun ambulance al vijf jaar wensen uitkomen van ernstig zieke mensen: ‘Dit doe je met je hart’

    Vijf jaar geleden moesten de bestuursleden om beurten een paar tientjes voorschieten voor het drukken van folders of visitekaartjes. Inmiddels zijn er bijna vijfhonderd wensen vervuld en staan er drie ambulances in Elburg, waarvan de laatste pakweg een ton kostte. Geschonken, want stichting Veluwse Wens Ambulance is volledig afhankelijk van giften. Vandaag vieren ze hun vijfjarig bestaan met een open dag.

Veluwe