Jan van Werven staat met een opgelucht gevoel voor het verkeersknooppunt Hattemerbroek . Links achter hem zullen in 2021 vier windmolens groene energie gaan leveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Werven staat met een opgelucht gevoel voor het verkeersknooppunt Hattemerbroek . Links achter hem zullen in 2021 vier windmolens groene energie gaan leveren. © Henri van der Beek

Jan van Werven: 'Begin 2021 draaien de windmolens bij Hattemerbroek’

Het geduld van ondernemer Jan van Werven uit Oldebroek is de afgelopen 22 jaar behoorlijk op de proef gesteld. Vandaag maakte de Raad van State de weg vrij voor de de komst van 4 windturbines langs de N50 in de oksel van het knooppunt Hattemerbroek. Alle bezwaren werden afgewezen.

Wel is het plan na een tussenuitspraak in juli van dit jaar op enkele punten aangepast. De vier windmolens die ondernemer Jan van Werven langs de N50 wil laten verrijzen, mogen in het aangepaste plan een tiphoogte van maximaal 150 meter hebben (de hoogte waarop de wiek bovenop de molenas uitsteekt). De ashoogte is nu begrensd op ten hoogste 91 meter. Ook de ruimte voor geluidsbelasting is door de Raad van State aangescherpt. 

Veluwe