Volledig scherm
© Menno Boon

Jongeman (19) overvallen in woning Oosterwolde

OOSTERWOLDE - Een 19-jarige jongeman is maandagmiddag overvallen in zijn woning aan de Eekterweg in Oosterwolde. Hij raakte daarbij niet gewond. De daders gingen er vandoor met contant geld.

Aan het begin van de middag werd er aangebeld bij de woning. Toen de jongeman de deur opendeed drongen de overvallers de woning binnen. Ze bedreigden de bewoner verbaal en eisten geld, Even later verlieten de overvallers de woning met wat contant geld. De 19-jarige raakte niet gewond maar bleef wel hevig geschrokken achter. Het is niet bekend of de daders gewapend waren.

De jongeman belde daarna gelijk de politie. Agenten gingen gelijk ter plaatse, maar er was geen spoor meer van de daders.

Signalement
De daders zijn allebei ongeveer 1.80m lang en 30 jaar oud, en beiden hebben een tenger postuur en blanke huidskleur. Van één van de daders is bekend dat hij gebrekkig Nederlands sprak. Beide overvallers droegen een capuchon waardoor hun haar niet te zien was, en donkere broeken en jassen. Één van de mannen had een bontkraag aan zijn jas. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van de overval. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Veluwe