Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongens vallen minderjarig meisje lastig in Oosterwolde

Twee jongens hebben zondagavond een minderjarig meisje lastig gevallen op de Duinkerkerweg in Oosterwolde. De jongens gingen er op een grijs met zwarte scooter vandoor in de richting Kampen.

Rond 21 uur reed het meisje op haar fiets op de Duinkerkerweg richting Oosterwolde. Ze werd ingehaald door het tweetal, dat vlak voor haar stopt. Het meisje wordt daardoor ook gedwongen te stoppen, waarna de jongens afstappen en naar haar toe lopen. Vervolgens vallen ze haar lastig en gaan er op de scooter vandoor in de richting Kampen. Wat ze precies hebben gedaan, is niet duidelijk.

Het gaat volgens Jan Willem Jansen, wijkagent in Oldebroek, om jongens van ongeveer achttien jaar, meldt hij op Twitter. Ze droegen allebei een spijkerbroek. De een had kort en blond haar, de ander had bruin haar en droeg een grijze jas. De scooter waarop ze reden, had een een windscherm voorop. De jongens waren tussen  de 1.80 en 1.85 meter lang.

  1. Oud-marathonkampioen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is
    PREMIUM

    Oud-marathon­kam­pi­oen René Ruitenberg uit Oldebroek is het schaatsen zat, behalve als het voor zijn eigen goede doel is

    Voormalig marathonschaatser René Ruitenberg uit Wezep reist volgende week weer naar de Weissensee. Het is voor de vijfde keer dat een groep schaatsers daar 200 kilometer over het ijs glijdt om geld in te zamelen voor zijn goede doel: het René Kids Centre in Namibië. De voormalig Nederlands kampioen marathonschaatsen en nummer dertien van de laatste Elfstedentocht (1997) schaatst zelf niet mee. Ruitenberg (49) voetbalt tegenwoordig, als spits van ESC 7.

Veluwe