Volledig scherm
De maaltijdenfabriek van Plukon in Wezep © Henri van der Beek

Kipspecialist Plukon in Wezep breidt maaltijdenfabriek uit naar Dronten

Kipspecialist Plukon in Wezep breidt de tak met verse maaltijden uit. Het bedrijf neemt een meerderheidsbelang in Fresh Care in Dronten, dat 400 werknemers en een omzet van 78 miljoen euro heeft. Binnen drie jaar wil Plukon volledig eigenaar zijn van de maaltijdenfabriek.

Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte. Sinds tien jaar heeft het bedrijf een eigen maaltijdenfabriek in Wezep. Plukon neemt Fresh Care over om deze tak te laten groeien en verbeteren. Zo groeit de afzetmarkt in Duitsland voor vers gesneden groenten, groentemixen en maaltijdsalades. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Brand

Door een fabrieksbrand in maart 2017 kennen beide bedrijven elkaar goed. Het pand van Plukon in Wezep was lange tijd buiten gebruik. Om leveringen aan klanten te kunnen voorzetten, stak Staay Food Group de helpende hand toe. Fresh Care is onderdeel van deze internationale organisatie.

Naast Wezep heeft Plukon vestigingen in onder meer Deventer en Dedemsvaart. In totaal heeft het bedrijf achttien vestigingen in vijf landen waar 5.500 mensen werken en een omzet van 1,8 miljard euro wordt gedraaid.

Veluwe