Volledig scherm
PREMIUM
Wim Jansen, voorzitter van korfbalclub Rood Wit in Wezep. Op de achtergrond het grasveld waar de korfballers nu nog op spelen. © Vakfoto Van Der Beek

Korfballers van Rood Wit Wezep verhuizen naar Erica Terpstra-hal en krijgen kunstgras

De kogel is door de kerk: de korfballers van Rood Wit in Wezep verhuizen naar de Erica Terpstra-hal en krijgen eindelijk de beschikking over een kunstgrasveld. Dat heeft de gemeenteraad van Oldebroek donderdagavond besloten. 

Wel hebben de fracties ervoor gekozen af te wijken van het oorspronkelijke voorstel van het college van burgemeester en wethouder. Dat wilde de verhuizing namelijk aangrijpen om de Erica Terpstra-hal volledig te verduurzamen. Aan dat ambitieuze plan hing echter een prijskaartje van 393.000 euro. Dat vonden de partijen toch een tikkeltje te gortig. Daarom is besloten om af te zien van het gasloos maken van het sportcomplex. De kosten vallen daardoor 184.000 euro lager uit en komen uit op een totaal van 1.583.000 euro.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe