De spoorwegovergang in Wezep.
Volledig scherm
De spoorwegovergang in Wezep. © Stefan Verkerk

Man (51) uit Brabant verongelukt na aanrijding met trein in Wezep

Een 51-jarige man uit de gemeente Heeze-Leende is zondagmorgen dodelijk verongelukt in Wezep toen hij werd geschept door een trein. Het treinverkeer tussen Zwolle en 't Harde lag enige tijd stil na het ongeluk.  

 1. Oudere bewoners van Viattence verkassen naar nieuwe stek in Wezep, meer plek voor jongeren met verstandelijke beperking
  PREMIUM

  Oudere bewoners van Viattence verkassen naar nieuwe stek in Wezep, meer plek voor jongeren met verstande­lij­ke beperking

  Jong en oud profiteren van de plannen voor een nieuw woonzorgcomplex aan de Mariënrade in Wezep. Zorgorganisatie Viattence wil er op termijn alle (oudere) bewoners van Weidebeek onderbrengen en extra plaatsen creëren om wachtlijsten terug te dringen. Zorginstelling Careander krijgt hierdoor meer ruimte in het Weidebeek-pand zodat daar meer (jongere) mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand kunnen wonen.
 2. Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweelingbroer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde
  PREMIUM
  Video

  Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweeling­broer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde

  Nick Bruinewoud uit Oldebroek was acht jaar geleden sneller dan zijn broer Sven de baarmoeder uit. Maar op de nieuwe duoracer glijbaan van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde troefde zijn tweelinghelft hem af. Net als Koen en Teun den Otter (12) uit Apeldoorn en Yentl en Joëlle Stoeckart (12) uit Lelystad mogen ze de glijbaan testen, nadat de bekende tweelingcoureurs Tim en Tom Coronel het goede voorbeeld en enkele tips hebben gegeven.

Veluwe