Marco uit Oldebroek is woest: hij moet twee meter schuur afbreken óf 4000 euro betalen aan gemeente

MET VIDEOStel: je woont al vele jaren in een huis met een fijne tuin. En opeens moet je een stuk van die grond inleveren, er duizenden euro’s voor betalen of de daarop staande schuur zelfs gedeeltelijk afbreken. Klinkt opmerkelijk. Maar in Oldebroek is het aan de orde van de dag. ,,Walgelijk!’’

36 reacties

 • Nientje N

  5 maanden geleden
  Volgens mij als je huis met grond koopt kan je kadaster vragen je erfgrens aan te geven. Kost iets maat wat is dat op kosten van huis kopen. Zou verplicht moeten worden om gezeik te voorkomen. Ik heb 20 jr geleden een strook van 1 meter breed gekocht van de gemeente. Staat keurig beschreven.
 • E van der Harg

  5 maanden geleden
  Tja, da's knap klote... Na zo een lange tijd de boel de boel laten is overigens absoluut niet netjes van de Gemeente Oldenbroek. Die hadden best wel eens eerder een controlerend ambtenaar rond kunnen sturen. Ik haalde er de Rijdende Rechter bij, of een Ombudsman . Mij lijkt dat er hier toch sprake kan zijn van kadastrale dwaling of zelfs verjaring. Niet direct breken of betalen. Verzet aantekenen. Uit laten zoeken; kan jaren belopen hoor.... Succes.
 • Arend van Faassen

  5 maanden geleden
  Anneke Heideveld, erg beroerd voor u, maar misschien had u voordat u hekwerk en poort plaatste eerst even kadaster moeten raadplegen. Gemeente hoeft echt niets te bewijzen als grenzen in kadaster staan.
 • Jo Buitenhuis

  5 maanden geleden
  Ja zo gaat dat meestal, leuk is het niet maar ik zou t dan maar gewoon betalen. Misschien is er een regeling te verzinnen want het is veel geld om in 1 x op te hoesten. Zou dus in gesprek blijven met de gemeente.
 • S. van de Wetering

  5 maanden geleden
  Nou als ik het zo zie kan je op je klompen aanvoelen dat die grond wel eens illegaal toegeëigend is. Als dhr Post geluk heeft is het verjaard. Zo niet gewoon vette pech. Misschien maar eens verhaal halen bij de verkoper van destijds. Die had het moeten melden
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?