Volledig scherm
De Erica Terpstra-hal in Wezep. © Archieffoto Henri van der Beek

Meer geld nodig om korfballers Rood Wit te verhuizen naar Erica Terpstra-hal in Wezep

Met een extra investering van 425.000 euro door de gemeente zou korfbalvereniging Rood Wit eindelijk kunnen verhuizen naar de Erica Terpstra-hal in Wezep. De club zelf had er al lang willen zitten.

De gemeente Oldebroek kocht de Erica Terpstra-hal in 2014, met onder meer als doel om de korfballers daar onder te brengen. Want dat had de gemeenteraad in 2012 al als opdracht bij het college van burgemeester en wethouders neergelegd. Vorig jaar zette de gemeente 847.000 euro opzij voor de verhuizing. 

Maar nu blijkt dat er nog eens 425.000 euro nodig is. Dat heeft een zestal oorzaken. Zo is er bijvoorbeeld 350 in plaats van 190 vierkante meter nodig (140.000 euro), moeten kantine en keuken opnieuw ingericht worden (60.000 euro), was de gemeente twee kleedkamers ‘vergeten’ (75.000 euro) en zijn er extra voorzieningen (lichtinstallatie, beplanting, hekwerk) nodig à 80.000 euro.

Rood Wit baalt van de vertraging, zo heeft ze de gemeente de afgelopen maanden tweemaal per brief laten weten. Rood Wit is een van de laatste clubs in de regio die nog op natuurgras speelt. Ze weet ook dat het kunstgrasveld bij de Erica Terpstra-hal niet op 1 april 2019 klaar zal zijn en dat ze dus in elk geval een deel van het komende seizoen op het natuurgras van De Brink, waar ze nu zitten, moet spelen. Rood Wit bestaat volgend jaar vier decennia en had dat graag gevierd met een verhuizing naar het nieuwe onderkomen.

Ledenvergadering

Voorzitter Wim Jansen van Rood Wit wil niet reageren op het nieuwe voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Dat voorstel wordt in januari behandeld door de gemeenteraad, die goedkeuring moet geven voor het aanvullende krediet van 425.000 euro. 

Volgens de gemeente is met het korfbalbestuur overeenstemming bereikt over de ‘verhuisvoorwaarden’. Wel wil dat bestuur in een nog te plannen buitengewone ledenvergadering de leden vragen om de hoofdlijnen van de verhuisovereenkomst goed te keuren.

Ruil

Met Rood Wit is afgesproken dat de club minimaal 25 jaar gratis (om niet) gebruik kan maken van de kunstgrasvelden en het clubhuis/de kantine, in ruil voor de opstallen op de huidige locatie De Brink. Voor het gebruik van de sporthal van de Erica Terpstra-hal zal Rood-Wit wel huur moeten betalen. 

Kunstgrasveld

Als de raad eind januari met de plannen instemt, zou Rood Wit volgens de gemeente rond 1 november kunnen verhuizen. ‘Mogelijk dat het kunstgrasveld al op 1 september 2019 klaar is’, stelt de gemeente. ‘Het project is uiterlijk eind december 2019 volledig afgerond’. 

Als alles doorgaat, kunnen de huidige gebruikers (clubs en scholen) tijdelijk niet in de Erica Terpstra-hal. De gemeente wil met hen in gesprek over vervangende zaal- en veldruimte.

Veluwe