Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de heikele punten voor de plannen voor het Meidoornplein: de gevel links gaat volgens het plan zes meter naar voren, waardoor de Clematisstraat nog smaller word. © Henri van der Beek

Meidoornplein Wezep wordt voor 2 miljoen euro heringericht

De herinrichting van het Meidoornplein om bouwplannen voor de supermarkten Lidl en Plus mogelijk te maken, heeft groen licht gekregen van de gemeenteraad. Voordat de plannen definitief zijn, moet er nog heel wat gebeuren, zo is wethouder Bob Bergkamp te verstaan gegeven.

Aan de toekenning van de gevraagde 2 miljoen euro voor de revitalisering van het winkelhart van Wezep stelde de gemeenteraad forse eisen. Met de inrichtingsschetsen die door de Lidl en Plus gemaakt zijn op basis van hun nieuwbouw en verbouwplannen namen de fracties geen genoegen. Er moet een uitgewerkt inrichtingsplan komen in verschillende varianten, zodat de gemeenteraad wat te kiezen heeft. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe