Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool de Wereldweide in Wezep. © eigen foto

Minimaal zes ton nodig voor behoud openbaar onderwijs in Wezep

Om openbaar onderwijs op korte termijn te behouden voor Wezep, is 595.000 euro nodig van de gemeente Oldebroek. Met dat bedrag kunnen noodzakelijke aanpassingen gedaan worden en achterstallig onderhoud weggewerkt worden bij De Wereldweide, de enige openbare school in het dorp.

Een geheel nieuw schoolgebouw zou ruim een miljoen euro gaan kosten. Maar scholenstichting Proo en de gemeente Oldebroek hebben samen geconcludeerd dat dat niet uit kan, omdat de school momenteel slechts zo’n veertig leerlingen heeft. Een volledige renovatie zoals Proo in 2017 nog voorstelde, zou de gemeente 956.000 euro gaan kosten. 

  1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
    PREMIUM

    Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

    De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Veluwe