Volledig scherm
Henri van Beek keert na vijf jaar terug als voorzitter van voetbalclub WHC in Wezep. Hij keert tijdelijk terug als vervanger van Robert During. © Henri van der Beek

‘Mister WHC’ Henri van Beek opnieuw voorzitter van voetbalclub in Wezep

Henri van Beek keert tijdelijk terug als voorzitter van WHC in Wezep. Hij neemt het stokje over van Robert During, die doet door ‘persoonlijke omstandigheden’ een stap terug. 

Van Beek is een bekend gezicht bij WHC. Hij was in het verleden 23 jaar lang voorzitter van de voetbalclub. In 2013 trad hij terug na een forse bestuurscrisis. Sindsdien is onder een nieuw bestuur de rust teruggekeerd. Van Beek bleef actief binnen de club.

,,WHC zit in me. Als de club een beroep op je doet, dan sta je er. Zo simpel is het", reageert de tijdelijk voorzitter. Secretaris Raymond Hooft legt uit: ,,Als bestuur willen we even rust en hebben we Henri gevraagd. Hij is een enorm ervaren man in het vak en de club is te groot om zonder voorzitter te zitten.”

Ledenvergadering

Het is onduidelijk hoe lang Van Beek voorzitter blijft. Binnenkort volgt een ledenvergadering om de situatie te bespreken. Het is niet uitgesloten dat During naar verloop van tijd terugkeert.

During is niet het enige bestuurslid dat deze zomer opstapte. Eind juli stopte Henk Bultman (commerciële zaken) vanwege een verschil van inzicht met de andere bestuursleden.

Veluwe