Molen De Hoop in de race voor 95.000 euro: 'Heel Gelderland moet ze steunen'

VideoDe wens is er, het plan ook, nu het geld nog. Bij molen De Hoop in Oldebroek hopen ze de Molenprijs 2018 binnen te slepen en daarmee een geldbedrag van 95.000 euro te krijgen om het olieslagwerk in de molen te herstellen. Vrijdag kwam de jury van de prijs op bezoek en bracht wethouder Bob Bergkamp de symbolische eerste stem uit. 

Er staan koffie en lekkernijen klaar om de jury hartelijk te ontvangen. Extra kans op de overwinning zal dit niet opleveren voor de molen in Oldebroek, want uiteindelijk bepalen alleen de meeste stemmen wie er wint. Ook de molens in Oostvoorne, Hoogwoud, Aarlanderveen en Zuidwolde dingen mee naar de prijs, al krijgen de vier verliezende deelnemers sowieso een euro per uitgebrachte stem. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe