Volledig scherm
Molen de Hoop werd vijfde in de verkiezing. (Deze foto niet meer gebruiken). © Wim Giebels

Molen de Hoop in Oldebroek grijpt naast Molenprijs

UpdateMolen de Hoop in Oldebroek heeft naast de BankGiro Loterij Molenprijs gegrepen. De molen in Oldebroek werd vijfde in de verkiezing en ging met 4.370 euro naar huis. De winnaar was een molen uit het Noord-Hollandse Hoogwoud. 

De afgelopen maand kon er worden gestemd op vijf genomineerde molens uit Aarlanderveen, Hoogwoud, Oldebroek, Oostvoorne en Zuidwolde.  Vrijwilligers hebben zich ingezet om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen voor een gewenste renovatie of verbetering van de molen. De molen met de meeste publieksstemmen ontving de hoofdprijs. De vier overige molens kregen voor iedere stem een euro.

'Enthousiaste medewerking'

,,Ik ben licht teleurgesteld, maar toch tevreden'', reageert Fenneken Anneveld namens Molen de Hoop. Ze vindt het jammer dat haar molen niet heeft gewonnen, maar ze laat weten dat ze alles op alles heeft gezet om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. ,,Het was een mooie dag en wij zijn heel blij met de enthousiaste medewerking die wij hebben gehad,'' vervolgt Anneveld.

Geldbedragen

De uitslag werd vandaag tijdens het Molenfeest in Ede bekendgemaakt. De  Molen in Hoogwoud kreeg 95.000 euro uitgekeerd. Molen de Hoop ging met 4.370 euro naar huis. Dit geld wordt besteed voor de realisatie van een olieslagwerk in de molen. Hiervoor ontving Molen de Hoop eerder al meerdere bijdragen vanuit de overheid. Anneveld hoopt dat olieslagveld in de loop van 2019 kan worden gerealiseerd.

In totaal werd er 158.750 euro verdeeld over 15 projecten.

Veluwe