Volledig scherm
© Thinkstock

Motie van treurnis oppositie Oldebroek sneuvelt snel

OLDEBROEK - De complete oppositie in de gemeenteraad van Oldebroek diende donderdagavond tijdens de behandeling van de begroting een motie van treurnis in, gericht tegen het volledige college van burgemeester en wethouders.

De oppositiepartijen vinden dat het college hen te weinig informeert over een lopend conflict met de Belastingdienst.

In de begroting is voor 2017 een bedrag van ruim 150.000 euro opgenomen. Het college verwacht dit nodig te hebben vanwege een naheffing over loonheffing en omzetbelasting in het boekjaar 2013. Ondanks herhaalde schriftelijke vragen wil het college geen duidelijkheid verschaffen over de hoogte van de bedragen. Wel is er nu dus het bedrag van 150.000 euro gereserveerd.

Huub Verberk (ex-ABO en nu eenmansfractie Lijst7) sprak de motie van treurnis uit namens alle oppositiepartijen. Wethouder Lydia Groot (financiën) zei daar 'zeer, zeer verbaasd' over te zijn. "Ik heb u in december 2015 pro-actief geïnformeerd. Het gaat om oude zaken die nu opgerakeld zijn en u kunt daar als raad niet op sturen. We proberen het zo goed mogelijk op te lossen."

Het college denkt in december met de Belastingdienst tot een oplossing te komen. Op dat moment wil het college de raad informeren over de bedragen. De motie van treurnis werd overigens door de coalitiepartijen van tafel geveegd.

In de Programmabegroting is ook een bedrag van ruim een half miljoen euro opgenomen voor het opwaarderen van de ICT in de gemeente. Oldebroek trekt daarvoor samen op met Hattem en Heerde, maar in die gemeenten hebben de raden er nog geen geld voor gereserveerd.

Veluwe