Muziekkorps uit Wezep pakt gouden medailles op Wereld Muziek Concours

videoVoor de regionale muziekkorpsen is de kop er af in Kerkrade. In het tweede van de vier wedstrijdenweekeinden kwamen er vier in actie tijdens de show- en marswedstrijden. De resultaten in het nog maar matig bezette Parkstad Limburg Stadion waren wisselend. Bij de Van Limburg Stirumband uit Wezep was er grote blijdschap was over het winnen van twee gouden medailles.

Maar er was ook lichte teleurstelling omdat de door de jury toegekende punten onder de 80 punten bleven, de magische grens voor een eerste prijs en daarmee ‘goud’. Dat had zich op de eerste wedstrijddag al afgetekend, toen de jury volgens een nieuwe systematiek van beoordelen niet scheutig was met de punten. Trompettist Rick van der Graaf van Jubal Vechtdal zei dat daarom vooraf de knop al was omgezet, door niet meer op een hoge score te focussen. Uiteindelijk was men tevreden met de zilveren medaille.

Van Limburg Stirumband

Zeker de Van Limburg Stirumband moet met een goed gevoel terugreizen naar Wezep. De mars leverde met 88 punten een gouden medaille op, en dat was de hoogste score van de dag. Ook met hun show BluEmotion raakten ze ook de gevoelige snaar bij de juryleden van over de hele wereld en die kenden opnieuw een gouden medaille toe. Dit jaar voor het eerst onder leiding van tamboermaitre William Vogel (26) werd een knappe show neergezet, ondanks een valse start. “Gelukkig hebben we ons direct herpakt”, aldus Vogel. Met tempowisselingen, een verscheidenheid aan showformaties en lekker in het gehoor liggende muziek. Dat begon met Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato tot New York van Alica Keys, dat overging in New York New York van Frank Sinatra. En dan waren er nog de twee dansparen die ten tonale verschenen bij de opzwepende Spaanse klanken van Malaguena. “Dat gaf het geheel nog wat extra emotie”, zei muzikaal leider Peter Smits. “Drie weken geleden zijn we pas gevraagd en hebben ja gezegd, want dit wilden we een keer meemaken”, aldus danser Marcel Bruinewoud.

Olympische Spelen voor blaasorkesten

Aan het WMC, ook wel genoemd de Olympische Spelen voor blaasorkesten, doen in totaal 250 bands mee uit de hele wereld. Naast de mars- en showwedstrijden in het voetbalstadion zijn er concertwedstrijden voor fanfares, harmonieën en slagwerkensembles in de Rodahal en het theater in Heerlen.

div style='position: relative;'>

Uitslagen

Showband Jubal Vechtdal (Dedemsvaart), mars First division: 77,25 punten, zilveren medaille.

Van Limburg Stirumband (Wezep), mars World division: 88,00 punten, gouden medaille.

Van Limburg Stirumband (Wezep), show World division: 83,17punten, gouden medaille.

Fanfare Irene (Hasselt), mars World division: 80,80 punten, gouden medaille.

Jong Kamper Trompetter Korps, show First division: 72,04 punten, zilveren medaille.

Volledig scherm
De dansparen van VLS, Marcel Bruinewoud en Kim Ziengs en Ronald Loedeman en Sandra Bos. © cor van dalen
Volledig scherm
VLS tijdens hun winnende mars. © cor van dalen

Veluwe