Er waren meerdere schorsingen nodig om de raadsvergadering over de formatie tot een einde te brengen. Popke Graansma (links) vroeg iedere keer om een moment voor overleg met zijn ChristenUnie-fractie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er waren meerdere schorsingen nodig om de raadsvergadering over de formatie tot een einde te brengen. Popke Graansma (links) vroeg iedere keer om een moment voor overleg met zijn ChristenUnie-fractie. © Henri van der Beek

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Oldebroek: lijmen tussen ruziemakers en misschien wel vier wethouders

Drie of vier wethouders? In Oldebroek zijn ze er nog niet uit. Na een geklapte formatie eerder deze week, wordt een lijmpoging in gang gezet tussen ChristenUnie en Algemeen Belang Oldebroek. CDA, dat in het nieuwste advies de onderhandelingsplek van de gewipte lokale partij mag innemen, wil de tube met kleefsel ter hand nemen. SGP kijkt mee, maar zit niet te wachten op een vierde partij. 

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Veluwe