Bospark IJsselheide, aan de Vogelzangveldweg in Hattemerbroek.
Volledig scherm
Bospark IJsselheide, aan de Vogelzangveldweg in Hattemerbroek. © Google

Oldebroek gaat handhaven op Bospark IJsselheide

De gemeente Oldebroek gaat binnenkort handhaven op permanente bewoning op Bospark IJsselheide in Hattemerbroek. Uit controles is volgens de gemeente gebleken dat ongeveer de helft van de recreatiewoningen op het vakantiepark permanent bewoond wordt.

De eigenaar van Bospark IJsselheide wordt volgens de gemeente eerst in de gelegenheid gesteld om bewoners en eigenaren van de recreatiewoningen aan te schrijven. Zij krijgen dan drie maanden de tijd om andere woonruimte te vinden. Na die drie maanden begint de gemeente met aanschrijven en handhaven. 

,,We zijn voortdurend in overleg met de parkeigenaar. Daarbij waarderen we zijn constructieve houding", zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn. ,,Gezamenlijk hebben we het doel om het recreatieve gebruik van het park weer volledig te herstellen."

Sociale problematiek

In de aanpak maakt de gemeente onderscheid tussen gevallen waar geen sprake is van sociale problematiek en waar wél sprake is van sociale problematiek. Hoogendoorn: ,,Iedere inwoner van onze gemeente heeft recht op passende woonruimte. Voor inwoners van een recreatiewoning waarbij sprake is van sociale problematiek, werken we met maatwerk aan een oplossing."

'Met het handhaven op permanente bewoning van de recreatiewoningen werken we mee aan een kwalitatief goed aanbod van vakantieparken op de Veluwe', stelt de gemeente Oldebroek verder. 'Met tien andere Veluwse gemeenten hebben we hier afspraken over gemaakt met het project Vitale Vakantieparken. Permanente bewoning op een vakantiepark is niet toegestaan omdat de parken bedoeld zijn voor recreatieve doeleinden.'

Veluwe