Volledig scherm
PREMIUM
In het weiland links) aan de Zuiderzeestraatweg wil de gemeente Oldebroek een nieuwe brandweerkazerne bouwen. © Floris Brandriet

Oldebroek heeft nieuwe locatie op het oog voor bouw van brandweerkazerne

De gemeente Oldebroek heeft een nieuwe locatie op het oog voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Het gaat om een weiland langs de Zuiderzeestraatweg, naast de loodsen van Kees ten Cate Transport op nummer 213. Kosten: 3,3 miljoen euro.

De gemeenteraad van Oldebroek mag donderdag 26 september beslissen of ze de plannen wil doorzetten. De bouw van een nieuwe kazerne is nodig, omdat de huidige kazerne aan de Spronksweg niet meer voldoet aan de eisen. Dat gebouw dateert uit 1981 en er is sprake van achterstallig onderhoud. Het gebouw aanpassen zou bijna een miljoen euro kosten, maar dan is de situatie nog steeds niet optimaal omdat er dan nog steeds geen eigen terrein is voor uitruk en oefeningen.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe