Volledig scherm
Wethouder Vos: ,,Door deel te nemen aan Gezond Veluwe kunnen we de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning verbeteren." © Gemeente Oldebroek

Oldebroek wil deelnemen aan 'Gezond Veluwe'

In navolging van onder meer de gemeenten Nunspeet en Harderwijk wil nu ook het college van burgemeester en wethouder uit Oldebroek deelnemen aan het programma ‘Gezond Veluwe’. De politiek zal het voorstel komende week bespreken.

Gezond Veluwe is een netwerkorganisatie op de Noord Veluwe die zich inzet om inwoners de voordelen te laten ervaren van goede, betaalbare zorg en ondersteuning dichtbij. Door de samenwerking aan te gaan kan de gemeente Oldebroek de onderwerpen die zijn ondergebracht bij Gezond Veluwe duurzaam oppakken, aldus het college. Het programma verbindt onder meer gemeenten, zorgverzekeraars, cliëntenorganisaties en inwoners met elkaar.

Kwaliteit

,,Door deel te nemen aan Gezond Veluwe kunnen we de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning verbeteren”, aldus wethouder Liesbeth Vos – van de Weg. ,,Zorgverzekeraars en specialisten zijn vaak geen bereikbare partner voor een individuele gemeente, maar wel in een samenwerkingsverband. Daarnaast verwachten we dat dit ook leidt tot vermindering van de kwetsbaarheid van inwoners.”

De deelname geldt wat het college van Oldebroek betreft om de collegeperiode 2018 tot en met 2021. In de komende jaren start Gezond Veluwe verschillende nieuwe projecten, die vooral gericht zijn op betere benadering van de inwoners en een snellere verbinding tussen de verschillende partners.

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe