Oldebroekse triatleet ruilt zwembad in voor ijzige Zwolse plas: ‘Soms knallen de vullingen uit mijn kiezen’

VIDEOHet begon als een ‘probeerseltje’ maar groeide uit tot een echte challenge. Triatleet Johan Neevel (56) uit Oldebroek zwemt elk weekend 4 à 5 kilometer in de Wijthmenerplas bij Zwolle. Een jaar lang. Zelfs als de watertemperatuur niveautje vrieskist aantikt. Dat zijn omgeving hem af en toe voor gek verklaard, snapt hij wel. ,,Zelf noem ik het liever PASS: een positieve vorm van autisme.’’

 1. Kringloop in Oldebroek gooit de wintervoorraad eruit met een ‘buitenverkoop’: ,,Na de dooi komt het terug, maar dan hebben we er wel aan verdiend”
  PREMIUM
  VIDEO

  Kringloop in Oldebroek gooit de wintervoor­raad eruit met een ‘buitenver­koop’: ,,Na de dooi komt het terug, maar dan hebben we er wel aan verdiend”

  Wintervoorraad zat. Dus gaat bij Kringloopcentrum Oldebroek & Oosterwolde deze dagen het rolluik omhoog en kunnen mensen schaatsen, sneeuwkettingen, ski’s en zelfs strooizout kopen. De sleetjes en moonboots waren na een half uurtje al uitverkocht. ,,Er is behoefte aan deze spullen en wij hebben genoeg”, is de gedachte van de vrijwilligers.
 2. Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op
  PREMIUM
  video

  Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op

  Defensie oefent deze week weer met groot kaliber op het schietterrein ASK tussen ’t Harde en Wezep. Door de coronacrisis levert dat een stortvloed aan klachten op: van honderd per jaar naar soms wel honderd per week. Vooral door onwetendheid, hebben ze achter de hekken van het militaire schietterrein ontdekt. Majoor Rosloot heeft voor de zekerheid maar een nieuw antwoordapparaat gekocht.
 1. Juridische strijd over afschot in Oostvaardersplassen gaat door
  Play

  Juridische strijd over afschot in Oostvaar­ders­plas­sen gaat door

 2. Medewerker van verpakkingsbedrijf in Apeldoorn ernstig gewond
  Play

  Medewerker van verpak­kings­be­drijf in Apeldoorn ernstig gewond

Veluwe