Volledig scherm
PREMIUM
De huidige parkeerplaats aan de Rondweg in Wezep, waar vrachtwagenchauffeurs gratis kunnen parkeren. © Vakfoto Van Der Beek

Ondernemers mengen zich in strijd om vrachtwagenparkeerplaats Wezep

De vrachtwagenparkeerplaats bij het nieuwe pand van Jan Bakker op Bedrijventerrein H2O staat opnieuw op de politieke agenda. En het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek stelt andermaal voor om 200.000 euro gemeenschapsgeld te investeren in een commerciële parkeervoorziening. Dat heeft ook andere bedrijven verleid om zich in de plannen te mengen.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen sinds 1996 gratis parkeren op het terrein van de gemeente aan de Rondweg in Wezep. Begin vorig jaar besloot het college van B en W om de parkeerplaats te ontmantelen en deze onder te brengen bij Jan Bakker, dat op een perceel op Bedrijventerrein H2O zijn werkzaamheden wil concentreren. Het college wil 200.000 euro uittrekken 'ter compensatie van de investeringskosten en om het risico van eventuele leegstand te dekken'. Volgens het college is er geen sprake van staatssteun aan Jan Bakker. 

Veluwe