Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste elftal van WHC speelde gisteravond een oefenwedstrijd tegen Alcides uit Meppel. © Henri van der Beek

Onrustige zomer eindigt met nieuwe voorzitter voor voetbalclub WHC in Wezep

WHC heeft een onrustige zomer achter de rug. Bestuursleden stappen op, vrijwilligers leggen hun taak neer en sponsoren roeren zich. Om koers te houden doet de voetbalclub in Wezep een beroep op een vertrouwd gezicht: oud-voorzitter en erelid Henri van Beek.

De reuring begint eind juli. Als eerste stapt Henk Bultman op als bestuurslid commerciële zaken. ,,Vanwege een vertrouwensbreuk", is zijn reactie. Het leidt tot rumoer onder sponsoren, want hun vertegenwoordiger vertrekt. Tegelijkertijd stopt de vijf vrijwilligers tellende activiteitencommissie vanwege 'strubbelingen’ met het bestuur. In het afgelopen weekend wordt bekend dat voorzitter Robert During om ‘persoonlijke redenen’ stopt.

Crisis

Is na vijf rustige jaren de crisis terug bij de voetbalclub? ,,Ik weet ook niet wat er loos is", reageert Cor Rietberg, voorzitter van de supportersvereniging. ,,Door de zomerstop ben ik al een aantal weken niet op het sportpark geweest. Op het veld is het rustig, maar in de bestuurskamer blijkbaar niet.” Het is een gedachte die Henri van Beek begrijpt. ,,Als alles tegelijk gebeurt, dan lijkt het voor de buitenwereld alsof de pleuris is uitgebroken. Wij kijken er heel anders tegenaan.”

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe