Op Harry’s weiland groeide geen enkele bloem meer: ‘Ik deed het gedachteloos’

MET VIDEOHoe krijg je weer veelzijdig leven in een ‘groene woestijn’, vroeg Harry Mouris (59) uit Oosterwolde zich af. Na jarenlang bemesten en bespuiten van zijn weiland groeide er geen enkele bloem meer. Voor Mouris reden om zich aan te sluiten bij het Oldebroekse biodiversiteitsnetwerk van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. ,,We zijn een groep geworden om elkaar verder te helpen.’’

15 reacties

 • corinne ter Maat

  2 maanden geleden
  Nee hoor JM Schinkel. Dat is totaal niet wat BBB stemmers denken. Misschien moet u zich eerst ergens in verdiepen voordat u wat roept. Het gaat over de manier waarop het opgelost moet worden. Dat is heel wat anders.
 • W.J. Jonker

  2 maanden geleden
  "Waar bloemen groeien , groeit geen gras , dus waar moet mijn vee dan van eten?" Idd ??? Het vee eet al eeuwen gras met bloemen. Dat de opbrenst en verdienmodel met raaigras meer is, is wat anders. Maar noem raaigras niet mooi of natuurlijk en het is minimaal aan biodiversiteit en dus achteraf gezien funest voor iedereen op de lange termijn.
 • Freek Jordans

  3 maanden geleden
  Leuk en inspirerend! We doen het hier in ons buurtschapje ook met 6 noabers. Alle beetjes helpen…
 • Roel Akkerman

  3 maanden geleden
  Zoek maar op "het land van boer kok" en ook destentor heeft daar een artikel over geschreven.
 • H de Vries

  3 maanden geleden
  Eindelijk een tegengeluid tegen ontkenners van de vernietiging van de biodiversiteit in het boerenland. Het gaat helemaaal niet (alleen) om natura200gebieden. Juist daarbuiten zitten de grote problemen. En dus de oplossingen. Maar niet alleen in agrarisch gebied (dat is overigens 65% van ons hele land). Ook in alle openbare en verhuurde terreinen en bermen van overheden en overheidsdiensten zou herstel biodiversiteit op 1 moeten staan.