Toch een beetje vrijmarkt-gevoel, maar dan op je eigen oprit. Het kan in Wezep. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Toch een beetje vrijmarkt-gevoel, maar dan op je eigen oprit. Het kan in Wezep. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Op je eigen oprit je kleedje neerleggen voor een mini-rommelmarkt? Dat mag in Wezep, en al 150 adressen doen mee

Geen rommelmarkt vanwege de coronabeperkingen, maar toch van je ‘rotzooi’ afkomen? Daar hebben ze voor Koningsdag in Wezep iets op bedacht: een speciale drive-through. Een speciale route langs 150 adressen die zich hebben opgegeven.

 1. Einde aan negentig jaar familiebedrijf in de vestingstad Elburg: ‘Alles hier ademt historie’
  PREMIUM
  Met video
  3

  Einde aan negentig jaar familiebe­drijf in de vesting­stad Elburg: ‘Alles hier ademt historie’

  Nuchter. Met dat woord zijn Willy en Bert Groot Karsijn misschien wel het beste te omschrijven. Deze zaterdag sloten de deuren van hun groente- en fruitwinkel in de vesting van Elburg voor het laatst. Nee, de tranen zullen niet vloeien. Zo zijn ze niet, zeggen ze. Of toch? ,,Ik was laatst aan het zoeken tussen oude paperassen op zolder met mijn zoon en toen hield ik het niet droog.”
 2. Groep boeren wil discussie over omgekeerde vlag beslechten met daad in Wezep: ‘We hebben respect’
  PREMIUM
  20

  Groep boeren wil discussie over omgekeerde vlag beslechten met daad in Wezep: ‘We hebben respect’

  Een herdenkingskrans met hooibaal en boerenzak. Zo wil een groep boeren bij het oorlogsmonument in Wezep duidelijk maken dat het omkeren van de Nederlandse vlag als protestsymbool niets te maken heeft met gebrek aan respect voor het vaderland, zegt betrokken agrariër Mark Boeve. Naast de kranslegging heeft de actiegroep opnieuw tientallen vlaggen in de gemeente Oldebroek opgehangen.

Veluwe