Volledig scherm
PREMIUM
Hans van Leeuwen (77) op het terras van zijn woning op Recreatieterrein Mulligen in Oldebroek, waar hij nu defintief permanent mag wonen. © Henri van der Beek

Opluchting bij bewoners Recreatieterrein Mulligen: ze mogen permanent wonen in Oldebroek

De juridische strijd is gestreden. Sinds deze week is permanente bewoning in 38 woningen op recreatieterrein Mulligen in Oldebroek definitief toegestaan. Bewoners zijn opgelucht: ,,Er is geen weg terug.”

Op zijn terrasje leest Hans van Leeuwen de krant. Onder de schaduw van de vele bomen drentelen drie hondjes om hem heen. Zijn boerderijachtige woning wordt door struiken afgeschermd van de buren. De onderlinge contacten zijn goed, rust en privacy een groot goed. ,,Het voelt alsof ik hier altijd vakantie heb", zegt de 77-jarige Venlonaar. 

Hij wijst naar de rieten kap: ,,'s Ochtends rommelen er wel eens vogels in. Daar word ik wakker van. Als ik een keer op het raam tik, vliegen ze weg. Dichter bij de natuur kun je niet leven.” Het huisje kocht Van Leeuwen in 2006 als vakantiewoning. De accountant laat zes jaar later Den Haag definitief achter zich. Met zijn vrouw vestigt hij zich op de Veluwe.

Van camping tot villawijkje

Veluwe