Volledig scherm
De populieren langs de oprit naar de A28 bij Wezep verkeren in slechte staat en worden omgelegd. © Google

Oprit A28 bij Wezep vier nachten afgesloten om zwakke populieren te kunnen kappen

De oprit naar de A28 bij Wezep is rondom volgend weekeinde vier nachten afgesloten, zodat Rijkswaterstaat de rij populieren die daar staat kan kappen. De bomen verkeren in slechte staat en moeten om veiligheidsredenen om.

Oprit 17 bij Wezep is daarom op donderdag 14 en vrijdag 15 november en maandag 18 en dinsdag 19 november afgesloten vanaf acht uur ’s avonds tot de volgende ochtend vijf uur. Tijdens de afsluiting moet het verkeer rekening houden met een omleidingsroute en een extra reistijd van ongeveer tien minuten.

Tijdens een jaarlijkse controle van de populieren die tussen de oprit A28 en de bedrijven langs de Rondweg staan, is door experts geconstateerd dat de bomen in slechte conditie zijn. Daardoor vormen ze een gevaar voor de directe omgeving. Om de verkeersveiligheid te waarborgen is er daarom voor gekozen om de bomen te verwijderen, meldt Rijkswaterstaat.

Nachtelijke geluidshinder

De organisatie waarschuwt daarnaast dat het zagen en versnipperen van de bomen in het holst van de nacht in de directe omgeving kan leiden tot geluidshinder. ‘De aannemer doet zijn uiterste best om hinder tot een minimum te beperken’, stelt Rijkswaterstaat tot slot.

De werkzaamheden staan overigens los van de omstreden bomenkap langs de A28 tussen Wezep en Harderwijk. Over een afstand van dertig kilometer moeten daar in een strook van tachtig meter breed alle naaldbomen verdwijnen. Rijkswaterstaat wacht echter nog op een vergunning en verwacht er pas volgend jaar mee te kunnen beginnen.

Veluwe